Test af Vandbaseret terrasseolie fra Junckers, Gori, Trip Trap og RAL-TEX

Test af terrasseolie. Testet er udført på de to typiske materialer, som er trykimprægneret træ og hårdt træ (teak, Ipe, Jatoba m.fl.)

Der er testet på følgende parametre:
a) Dækevne, b) vandafvisning, c) Farveændring på træet, d) generel udseende og e) pris.

a) De fire vandbaserede terrasseolier har hver især en fin dækevne, RAL-TEX adskiller sig fra de andre, da den er mere tyktflydende og dermed nemmere at påfører i et ensartet lag.

b) Der er testet for om træet efter behandling og når det er tørret op er vandafvisende ved stærk vandbelastning. De 4 olier klarer sig alle fint, der er ikke nogen nævneværdig forskel, man kan finde terrasseolier der påstår det holder op til 4 år, vores anbefaling er dog at andenbehandle en gang om året hvis træet skal beholde sin vandafvisningsevne.

c) De 4 terrasseolier vi har testet sælges alle i farven Natur og Teak. Men heldigvis er der ikke den store farveforskel på farverne på de forskellige mærker.. Så det er ikke noget problem i at skifte mellem f.eks. Teak i Gori, til Teak i RAL-TEX eller Junckers i Natur, til Trip Trap i Natur osv.

d) det generelle udseende ændre sig ikke væsentligt ved behandling med nogen af de for de 4 olier, dog giver Junckers terrasse olie et mere blankt udseende end hos de øvrige. RAL-TEX udskiller sig ved at leveres i plastdunk som er nem at hælde fra og åbne/lukke uden værktøj , hvorimod de tre øvrige leveres metalspande.

e) Prisen er nogenlunde ens på GORI og Trip Trap, mens Junckers er billigere dog finder du RAL-TEX som den absolut billigste. Men efter vores mening, klart det bedste valg hvis man sammenligner pris og kvalitet.

test terrasseolie natur
Klik på foto og se priser.

Terrasseolie kan holde i op til 4 år, men det er en generel anbefaling at behandle terrassen hvert år, eller hvert andet år.

Husk at din terrasse og udendørs træ møbler bliver udsat for stærk UV stråling og intensiv vandbelastning. Derfor skal din terrasseolie give træet en stærk vand- og smudsafvisende overflade og beskytter mod skimmelsvamp. Olien skal også helst indeholder UV-beskyttelse.