Test af træbeskyttelse – Vandbaseret Acryl forstærket med olie

Test af træbeskyttelse Vandbaseret Acryl forstærket med olie.

Vi har testet Beckers Perfekt Træbeskyttelse, Gori Professionel Advance, RAL-TEX 10 og GORI 606 Dækkende,  Flugger Wood Tex 04. Test af træbeskyttelse består af 5 slags akrylbaseret træbeskyttelse forstærket med olie, som er træbeskyttelse, der anbefales og bruges af private, malermestre og andre fagfolk.

Træbeskyttelse Vandbaseret Acryl forstærket med olie også kaldet emulsion. Bruges til både nyt og tidligere behandlet træ. Har en meget bedre hæfteevne på tidligere behandlet træ end en ren akrylbaseret træbeskyttelse. Der er testet på dækevne, flydeevne, farve, glans, tørretid, knæktest (om det revner, sprækker og afskaller, når træet arbejder)

 

Test af træbeskyttelse:

De 5 træbeskyttelser lever fuldt op til, hvad man forventer af et kvalitetsprodukt. Standardfarver og glans er 100 % ens i RAL-TEX 10 og Gori Professionel Advance og Gori 100 Advance. Men prisen er bestemt ikke den samme.

1. Ral-Tex 10 klarer testen perfekt. Har 12 års holdbarhed., Det er fint at give en vis form for garanti. Derudover er malingen navngivet, så det er dejligt nemt at forstå “Acrylbaseret maling med olie”, som er en blanding af acryl- og oliemaling. Tørretiden er som den skal være. Vi har testet farven sort. Den er virkelig flot sort med en flot glans. Vi knæktester ved at lade malingen tørre på et stykke pap – og bøjer derefter pappet for at se, om malingen springer og åbner op. Malingen kan klare at bøje 20 grader, hvilket må være rigeligt. Prisen på RAL-Tex 10 er i den rigtige ende – man får meget maling for pengene. Kan desværre ikke tones.

2. Beckers Perfekt Oliefärg Træbeskyttelse klarer testen rigtig flot. Beckers oplyser dog ikke noget om holdbarhed, hvilket vi syntes er et lille minus. Den dækker godt, og glansen er fin. Malingen er meget tyk i konsistens. Så meget drypfri, men hvilket gør den lidt svær at sprøjte den på – den flyder flot ud.

3. Gori Professionel Advance og Gori 606 har vi valgt at slå sammen, da vi ikke rigtig kan se forskel på de to malinger – udover at spanden er forskellig. Det er rigtig god træbeskyttelse. Flyder fint sammen så der ikke kommer mønster efter pelsel eller rulle. Den er har fin konsistens, men er lidt mere tyktflydende end Goris egen Gori 99. Det vil kræve en halvprofessionel malersprøjte, hvis den skal sprøjtemales. Fordelen er, at malingen kan tones.

4. Flügger 04 Wood Tex Opaque er plastalkydbaseret træbeskyttelse, dvs. blanding af olie og vand, men pensler vaskes i vand mv. Flügger er umiddelbart ikke mest kendt for at lave den bedste træbeskyttelse, men mere kendt for deres indendørs maling. Produktet har skiftet produktnavn 3 gange de senere få år, lidt for at kopiere de kendte malingers navn, har nu fundet produktnavne 01 til 04, hvilket ikke er helt sammenhængende, lidt uforståeligt. Malingen bidrager ikke med noget nyt i forhold til hvad man kender fra de øvrige.

Bemærk: Udgangspunket er, at de 5 malinger indeholder nogenlunde samme mængde fungicider.

  • Testen blev udført på følgende måde:
    Vi starter med at rense træet med trævask.
  • Vi bruger dernæst en grunder af samme mærke som træbeskyttelsen for at klargøre træet til træbeskyttelsen. Grunder sikrer, at malingen hæfter og trænger 3-5 mm ind i træet.
  • Til slut maler vi med 2 lag af den valgte træbeskyttelse.
  • Se og så vores test af 100% akrylbaseret træbeskyttelse

Her er link til RAL-TEX hvis du ønsker mere info om deres produkter