Test af træbeskyttelse vandbaseret 100 % Akryl

Test af træbeskyttelse vandbaseret, til nyt træ. Ubehandlet og grundet samt trykimprægneret!

Vi har testet RAL-TEX 09, Beckers Perfekt Facade og GORI 612 . Test af træbeskyttelse består af 3 slags akrylbaseret træbeskyttelse, som er malinger, der anbefales og bruges af private, malermestre og andre fagfolk.

Test af træbeskyttelse:

1. RAL-TEX 09 (Holder op til 15 år). Træbeskyttelsen ligger helt i top, når der testes på dækkeevne, flydeevne, farve, glans, tørretid, knæktest (om det revner, sprækker og afskaller, når træet arbejder). Farve er sort, og glans er passende på cirka 35. Prisen er helt rigtig set i forhold til kvalitet.

2. Beckers Perfekt Facade er også rigtig god kvalitet, farven er dog ikke lidt spøjs, da produktet er Norsk og farven “svart” samt sort ikke er helt det samme. Literprisen er højere 1. pladsen. Tørretiden, der er en smule længere.

3. GORI 612 er også rigtig god træbeskyttelse, de har et rigtig godt navn omkring træbeskyttelse og har haft det i mange år. GORI har skiftet navn og går fra 2 cifre til tre cifre. Vores vurdering er det har samme kvalitet som RAL-TEX 09, men er for dyr set i forhold mængden. Malingen dækker rigtig godt, samme kvalitet, glans og farve som RAL-TEX 09.

 

Bemærk: Det er kun RAL-TEX 09 og GORI 612, der skilter med holdbarhed op til 15 år. Vi ved ikke, om Beckers har lige så lang holdbarhed, men så ville det være rart med info om holdbarhed på deres spande. Men udgangspunket er, at de 3 malinger indeholder nogenlunde samme mængde fungicider.

  • Testen blev udført på følgende måde:
    Vi starter med at rense træet med trævask.
  • Vi bruger dernæst en grunder af samme mærke som træbeskyttelsen for at klargøre træet til træbeskyttelsen. Grunder sikrer, at malingen hæfter og trænger 3-5 mm ind i træet.
  • Til slut maler vi med 2 lag af den valgte træbeskyttelse.
  • Se også vores test af olieemulsions træbeskyttelse [vandbaseret]

Her er link til RAL-TEX hvis du ønsker mere info om disse produkter