Test oliebaseret træbeskyttelse

Test oliebaseret træbeskyttelse: Vi har Testet tre slags terpentin/oliebaseret træbeskyttelse. RAL-TEX 08, Gori 605 dækkende og Gori Professionel Dækkende [gori 88].

De tre oliebaserede træbeskyttelser vi har testet, indeholder terpentin. Terpentin trænger ind i træet og trækker olien og de svampedræbende midler med sig, så træet mættes.
Derfor beskytter denne type træbeskyttelse meget effektivt. Hvis man står man med nogle ældre vinduesrammer eller vejrbidt træt eller skadet træ, så er oliebaseret træbeskyttelse nogle gange det bedste valg mod yderligere forfald. Fordelen er også at oliebaseret maling tørre ved næsten alle temperaturforhold over frysepunktet.

Der er noteret op til 10 års holdbarhed for RAL-TEX 08 og kun 8 års holdbarhed på Gori 605 Dækkende [gori 88]. Man må gå ud fra holdbarheden er den samme for GORI Professionel Dækkende [gori 88]. Det skal dog fremhæves at holdbarheden er noteret som kortere for de tre oliebaseret træbeskyttelse end for andre typer akryl-baserede træbeskyttelser. se evt. også vores test af olieemultions træbeskyttelse

Dækevnen er relativ vigtig parameter, og de tre produkter klarer testen fint, træet er dækket fint efter 2 lag maling når der males sort. Oliebaseret træbeskyttelse syntes at flyde godt sammen og man ser ikke umiddelbart penselstrøg og lignende. Flydeevne er rigtig god på de tre produkter vi har testet. Vi kan ikke se ikke nogen umiddelbar forskel. Der er udført knæktest, dvs. et stykke pap er malet og efter malingen er hærdet bøjes pappet, og man skal bøje ca. 15 grader før malingen åbner sig, heller ikke her skiller nogle af de tre malinger sig ud.

VINDER AF TESTEN:

1. Generelt ser vi ikke den store forskel på de tre typer træbeskyttelse, men umiddelbar ser vi en vinder i RAL-TEX 08 da prisen er lavere. Problemet med RAL-TEX 08 er at vi i øjeblikket kun sælger den i 3 standardfarver, Sort, Hvid og RAL9010.

2. GORI Professionel dækkende kommer ind lige efter på en sikker andenplads. Den ville ligge på en samlet førsteplads med RAL-TEX 08, hvis den var lidt billigere. Kan fås i en masse standard farver og kan tones.

3. GORI 605 dækkende er bestem også et rigtig godt valg. Vi syntes bare ikke rigtig at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Udgangspunket er, at de 3 malinger indeholder nogenlunde samme mængde fungicider.

Test oliebaseret træbeskyttelse: Oliebaserede produkter kan ikke bruges ovenpå træ, der tidligere er behandlet med et vandbaseret middel. Generelt kan man også sige at det er mere besværligt at rense pensler og arbejdstøj vedbrug af oliebaseret træbeskyttelse.